Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

Διάλεξη Jay Winter

Ο Τομέας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ  και το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών προσκαλούν στη διάλεξη (στην αγγλική γλώσσα) του Jay Winter, καθηγητή Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yale, την Πέμπτη 15 Μαΐου, ώρα 12.00 στο Ιστορικό Αρχείο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σκουφά 45).
Ο ομιλητής είναι από τους πλέον επιφανείς και διεθνώς αναγνωρισμένους ιστορικούς του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, με έμφαση στα θέματα της μνήμης του πολέμου. Μεταξύ των έργων του για αυτό το θέμα μνημονεύονται ενδεικτικά οι τίτλοι: "Sites of Memory, Sites of Mourning: The Great War in European Cultural History", "1914-1918, The Great War and the Shaping of the 20th Century", "Remembering War: The Great War between History and Memory in the 20th Century".
Στην ομιλία του ο Jay Winter θα εστιάσει στην τρίτομη Ιστορία του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που μόλις κυκλοφόρησε υπό τη δική του γενική επιμέλεια από τον εκδοτικό οίκο Cambridge University Press, ενώ με αφορμή την έκδοση θα αναφερθεί και στις γενικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ιστοριογραφία για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με τη συμπλήρωση 100 ετών από την έναρξή του.
Τον Jay Winter θα παρουσιάσει η Έλλη Λεμονίδου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κώστας Ράπτης, Επίκουρος Καθηγητής Νεότερης Ευρωπαϊκής Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου