Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2015

"Ιστορίης Επίσκεψις"
"Ιστορίης Επίσκεψις"
Μία επαναπροσέγγιση της Ιστορίας, των προβλημάτων και των μεθόδων της
-----------------------------------------------------------------------------
 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας 
της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 
για τους εκπαιδευτικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
 
2 Οκτωβρίου - 7 Νοεμβρίου 2015
 
Συνεχίζοντας τις συστηματικές προσπάθειές του για την ανάπτυξη του επιστημονικού διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με τίτλο "Ιστορίης Επίσκεψις", για τους Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκουν στον κλάδο ΠΕ02 Φιλολόγων. Με το Πρόγραμμα επιδιώκεται, μέσω εποπτικών μαθημάτων πυκνής στόχευσης, να έρθουν οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε επαφή με τους τρέχοντες προβληματισμούς και τις νέες κατευθύνσεις της Ιστορίας,να καταδειχθεί η ιστορικότητα των εννοιών και να συνεξετασθεί η ελληνική ιστορία με την ιστορία όμορων ή μη λαών. Τα μαθήματα, συνολικής διάρκειας 66 ωρών, καλύπτουν ευρύτατες θεματικές που εκκινούν από τον αρχαίο κόσμο έως και τη σύγχρονη εποχή.
 
Το Πρόγραμμα προσφέρεται αφιλοκερδώς από το διδακτικό προσωπικό του Τμήματος και δεν συνεπάγεται οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες.
 
Τα μαθήματα θα διεξαχθούν από τις 2 Οκτωβρίου έως και τις 7 Νοεμβρίου 2015 κατά ημέρες Παρασκευή (ώρα 16.00' -21.00') και Σάββατο (ώρα 9.00' - 15.00') στο αμφιθέατρο "Αντ.Τρίτσης", Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50).
 
Σε όσους συμμετάσχουν θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης.
 
Αιτήσεις για το Πρόγραμμα θα γίνουν δεκτές από 1ης έως 21ης Σεπτεμβρίου 2015.
 


Αναλυτικά στοιχεία για το Πρόγραμμα και τους όρους συμμετοχής σε αυτό καθώς και η αίτηση συμμετοχής βρίσκονται αναρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση HTTP://TINΥURL.COM/QEL2TG5 
 
Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Τομέα Ιστορίας 2107277400.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου